вιℓqιηℓєя

αяαşтıямαℓαяıηα уαя∂ıм¢ı σℓмαкℓα кαℓмαуıρ вιℓgιηє вιℓgι кαтı¢αк
 
AnasayfaKapıSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 1. Ünite Konu Testi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Lisa
Admin


Kadın Mesaj Sayısı : 53
Yaş : 19
Nerden : Güneşten her an patlamaya hazırımmm!!
İş : Öğrenci
Kayıt tarihi : 01/11/08

MesajKonu: 1. Ünite Konu Testi   C.tesi Kas. 01, 2008 2:07 pm

4. SINIF SOSYAL BİLGİLER (KENDİMİ TANIYORUM)



Soru 1. Hangisi insanlar arasındaki farklılıklara örnektir?

A) Yetenekleri
B) Sevgi duygusu
C) Barınma gereksinimi
D) Beslenme gereksinimi


Soru 2. Diğer insanlarla olan benzer özelliklerimiz hangisidir?

A) Kitap okuma alışkanlığı
B) Giyinme gereksinimi
C) Yetenekler
D) Zevkler


Soru 3. Hoşgörülü olmak ne demektir?

A) Farklılıkları kaldırmaya çalışmak
B) Benzerlikleri artırmaya çalışmak
C) Farklılıkları en aza indirgemek
D) Farklılıklara saygı duymak, değer vermek


Soru 4. Yarışmada derece bekleyen ve amacına ulaşamayan birey nasıl bir duygu yaşar?

A) Hayal kırıklığı B) Sevinç

C) Heyecan D) Öfke



Soru 5. Düştüğünü gördüğümüz bir çocuğa hemen yardım ederiz. Yardım etmeye sevk eden duygu hangisidir?

A) Sevinç B) Öfke

C) Acıma D) Kin


Soru 6. Hangisi duygularımıza bir örnek değildir?

A) Hüzün B) Spor yapmak

C) Sevinç D) Heyecan


Soru 7. Başkalarına karşı duyarlılık örneği hangi seçenekte verilmiştir?

A) Yarışmada derece yapan arkadaşımızı kutlamak
B) Temizliğimize özen göstermek
C) Verilen ödevleri yapmak
D) Rolümüzü bilmek


Soru 8. Olayların oluş sırasına göre sıralanmasına ne ad verilir?

A) Tarih B) Sıralama

C) Takvim D) Kronoloji

Soru 9. Hangisi kimlik belgesi değildir?

A) Pasaport B) Ehliyet

C) Not defteri D) Nüfus cüzdanı

Soru 10. Nüfus cüzdanına bakarak hangi bilgiye ulaşamayız?

A) Hobilerine B) Yaşına

C) Kimlik numarasına D) Anne adına

Soru 11. Hangi anlatım yanlıştır?

A) Farklılıklar yaşantımızı kolaylaştırır.
B) Bireyler arasında farklılık yoktur.
C) Farklılıklar saygıyla karşılanmalıdır.
D) Farklılıklar toplumun zenginlikleridir.

Soru 12. “Toplumu oluşturan ve aralarında farklılıklar ve benzerlikler bulunan her bir insana” ne ad verilir?

A) Düşünce B) Birey

C) Saygı D) Hobi

Soru 13. Hangi anlatım yanlıştır?

A) İnsanların zihinsel olarak ürettikleri fikirlere düşünce denir.
B) Farklılıklara saygı duymak, değer vermek gerekir.
C) Olayları oluş sırasına göre dizilmesine tarih denir.
D) Acılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça artar.

Soru 14. Hangisi duyarlılık örneği değildir?

A) Okula ve derslere zamanında gitmek
B) Müzik dinlerken komşuları rahatsız etmemek
C) Kaza geçiren arkadaşımızı ziyarete gitmek
D) Zor durumdaki komşularımızın sorunlarını paylaşmak

Soru 15. Tatile girdiği için arkadaşlarını göremeyen bir öğrenci hangi duyguları yaşar?

A) Hayret B) Sevinç

C) Kızgınlık D) Özlem



Soru 16. “Duygu ve düşüncelerimizi akıl süzgecinden geçirmemek yanlış davranış yapmamıza neden olabilir.”
Hangisi buna bir örnektir?

A) Bize hediye alana teşekkür etmek
B) Yardım isteyene yardım etmek
C) Üzgün olan birinin üzüntüsünü paylaşmak
D) Yazılıdan zayıf alan kardeşimize kızmak

Soru 17. Hangi anlatım doğrudur?

A) Farklılıkları hoş görmemek gerekir.
B) Duyguları, akıl süzgecinden geçirirsek az hata yaparız.
C) Mutluluk ve üzüntüler paylaşılmaz.
D) Toplumda bireyler arasında fark yoktur.


Soru 18. İnsanların duygu ve düşüncelerini hareketlerle anlatmasına ne denir?

A) Davranış B) Hoşgörü

C) Duyarlılık D) Düşünce


Soru 19. Bireyleri diğer bireylerden ayıran özelliklere ne denir?

A) Benzerlik B) Farklılık

C) Birey D) Hoşgörü


Soru 20. İnsanların sevgi, saygı, merhamet gibi ortak duygular paylaşmasına ne denir?

A) Birey B) Farklılık

C) Hoşgörü D) Benzerlik





CEVAP ANAHTARI


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
A B D A C B A D C A B B C A D D B A

19 20
B D
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://bilginler.3forum.biz
 
1. Ünite Konu Testi
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 6.sınıf Matematik Görüntülü konu anlatımları(H.BURDA)
» Indefinite Pronouns
» Mod, medyan
» If Clause Type 1 (1. Tip Şart Cümleleri)
» Denklem Kurma ve Problem Çözümü

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
вιℓqιηℓєя :: 4. Sınıf :: Sosyal Bilgiler-
Buraya geçin: